[a / b / c / d / e / f / g / gif / h / hr / k / m / o / p / r / s / t / u / v / vg / vr / w / wg] [i / ic] [r9k] [s4s] [cm / hm / lgbt / y] [3 / aco / adv / an / asp / biz / cgl / ck / co / diy / fa / fit / gd / hc / his / int / jp / lit / mlp / mu / n / news / out / po / pol / qst / sci / soc / sp / tg / toy / trv / tv / vp / wsg / wsr / x] [Settings] [Home]
Board
Settings Home
/a/


File: Magical Warfare - 03.png (520.21 KB, 1920x1080)
520.21 KB
520.21 KB PNG
Man, I've been getting some bad color banding and noise lately in animu. I'd say it's bad encodes, but it happens in almost all releases, regardless of sub group. Even switched back and forth between CCCP/K-Lite just to make sure it wasn't an odd setting.

Think it may have started around when I updated my Catalyst drivers from 12.10 to 13.12 but I'm not sure if that's the issue. Any tips?
>>
>>100833581
>I'd say it's bad encodes, but it happens in almost all releases, regardless of sub group.
Post some non-CR examples then.
>>
>>100833640
Give me a few, need to find a dark scene where it's fairly. noticable
>>
what if you're computer can't handle the new drivers ? had a similar problem but with games, had to get old drivers
>>
>>100833761
No banding or issues with games/images or streaming video. It's way more noticeable in HS' shitty encodes, but it's still there in others for sure. Couldn't find a great example right now, but there's some nastiness going on in the middle of the jacket in this screenshot. This shot was way worse with HS, though, so maybe I should stop being impatient and stop using their releases.
>>
>>100834039
Do you have some video "enhancements" turned on in your GPU drivers?
>>
>>100834127
No, turned everything off in the video section CCC.
>>
>>100834188
Well what's your playback setup otherwise? Right click on the video and take a screenshot of the filters.
>>
>>100834218
this
>>
>>100834039
my games crashed
you can just install back the driver you had and see what happens
>>
File: Untitled.png (1.73 MB, 1919x888)
1.73 MB
1.73 MB PNG
>>100834218
Like so? Or am I retarded?
>>
>>100834039
Mine looks fine. Or at least not as bad as yours.
>>
>>100834343
Man... install madVR. Also, since we're at it, a new version came out that has a debanding algorithm. Be sure to enable it.
>>
>>100834343
Double check that the video "enhancements" are really disabled. Check that you don't have any post-processing shaders enabled (under Shaders, right below filters in the right-click menu).
>>
File: vccv.jpg (90.74 KB, 802x948)
90.74 KB
90.74 KB JPG
>>100834462
Only thing that is on is the deinterlacing since the slider doesn't let you turn it off altogether.
>>
File: gin no stuff.png (1.99 MB, 1920x1080)
1.99 MB
1.99 MB PNG
>>100834462
And here's the shaders dropdown, don't think I have any on. (I'm using random videos here just to look at settings, none to show examples or anything.)
>>
>>100834454
I'll give that shot after work. Thought it came bundled with K-Lite, but I wasn't sure(And didn't check) Have to go for now, but thanks for the tips, dudes. Hopefully I can get it sorted out.
>>
>>100834584
You could try using madVR then. And just to be sure, check that the filters are the same as >>100834343 when you're playing a Hi10P video (i.e. any non-HS release, like that FFF's Noragami for example). CR rips look bad anyway but there's clearly something wrong with your playback.
>>
Uninstall any codec packs and MPC-HC.

Install CCCP, and use the included MPC-HC.

Install madVR, and set as renderer in MPC-HC options -> output.



Delete Post: [File Only] Style:
[Disable Mobile View / Use Desktop Site]

[Enable Mobile View / Use Mobile Site]

All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.