[a / b / c / d / e / f / g / gif / h / hr / k / m / o / p / r / s / t / u / v / vg / vr / w / wg] [i / ic] [r9k] [s4s] [vip] [cm / hm / lgbt / y] [3 / aco / adv / an / asp / biz / cgl / ck / co / diy / fa / fit / gd / hc / his / int / jp / lit / mlp / mu / n / news / out / po / pol / qst / sci / soc / sp / tg / toy / trv / tv / vp / wsg / wsr / x] [Settings] [Home]
Board
Settings Home
/3/ - 3DCG



Thread archived.
You cannot reply anymore.



File: SLOMO.jpg (15 KB, 480x360)
15 KB
15 KB JPG
>be me
>make a low-poly model ready to sculpt
>get into sculpt mode for the first time
>start to sculpt
>*Cursor moves an inch* *hangs* "moves* *hangs*

Srsly why is blender laggy and slow af when it comes to sculpting? My hardware specs are pretty o-kay too btw. I tried to sculpt a high poly ball thing in sculptris and it ran just fine.
>>
>>558915
I think, because you may be using dynatopo, it is trying to recalculate multiple times to adjust. I suggest you first subdivide before using sculpt.
>>
>>558915
Maybe your pxl setting for dynotopo might be too low. Maybe you are also trying to do micro changes when you should be focusing on macro details and working in. .. there is a process.

Also, we can't really help you without system specs or a blend file. .. at minimum a screen shot.
>>
>>558965
Nvm I think it fixed
>>
>>559054
how did you fix it? I have the Same problem.




Delete Post: [File Only] Style:
[Disable Mobile View / Use Desktop Site]

[Enable Mobile View / Use Mobile Site]

All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.